Bewust spuiten met de juiste dosering

Slim spuiten is bewust spuiten en besparen op kosten van middelengebruik. Het adviesprogramma Gewis geeft u elk moment inzicht in het effect van het spuitmiddel in relatie tot de weersomstandigheden.

 

Juiste spuitmoment en dosering

Samen met Gewis bepaalt u het juiste spuitmoment voor maximaal effect. Het programma vertelt u voor elk middel wanneer u het beste kunt spuiten en met welke dosering. In heldere grafieken ziet u wanneer het effect van de bespuiting het grootst zal zijn. Zo voorkomt u mislukte bespuitingen of gewasschade.

Past het spuitmoment niet in uw schema? Geen probleem. Op het moment dat het u past geeft Gewis een actueel advies over de dosering. Eventueel kunt u uw dosering verlagen en zo geld besparen. Gewis werkt volledig online en is inzetbaar voor alle gewassen, middelen en tankmixen.

 

Sluit direct een abonnement af op CropVision Gewis voor € 375,- / jaar:  Koop nu

Optimaal beregenen met de GeoBas LoRain Soil combistations

Met behulp van de GeoBas LoRain Soil uitvoeringen heeft u continu inzicht in essentiële informatie voor de groei van het gewas, zoals bodemvocht, bodemtemperatuur en neerslag, maar ook luchttemperatuur en RV. Een combi van een bodem- en weerstation dus! Daardoor is het ook te gebruiken met GEWIS. Dankzij de unieke zuigspanning sensoren heeft u altijd in beeld hoeveel inspanning de wortels moeten doen om het vocht te onttrekken aan de grond. Hiermee kunt u veel beter het moment en de optimale hoeveelheid van de beregening bepalen en een betere gewasgroei realiseren.

 

Optimaal spuitmoment bepalen met de GeoBas weerstations

Met de GeoBas weerstations kunt u de allerlei specifieke klimaatomstandigheden in het gewas monitoren. Deze informatie kunt u gebruiken voor het bepalen van bijvoorbeeld het spuitmoment via GEWIS of een ander adviesmodel. Dit kan al met het voordelige GeoBas LoRain weerstation, of het geavanceerde GeoBas Complete weerstation waarbij u bijvoorbeeld ook plaats specifiek de windsnelheid en richting, straling en bladnat meet. Zodoende kunt u altijd de beste beslissingen maken.

 

Meer informatie over de GeoBAS Lorain Soil bodemstations:  klik hier